World Health Organization با توجه به جدیدترین و گسترده ترین تحقیق خود می گوید: مصرف گوشتهای فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس، کالباس و ژامبون، باعث بروز سرطان میشود.
گوشتهای موسوم به فرآوری شده به آن دسته از فرآورده های گوشتی اطلاق میشود که از طرق مختلف مانند دودی و یا نمک سود کردن و یا افزودن مواد نگهدارنده مدت مصرف آنها افزایش مییابد و یا مزه آنها تغییر میکند. این تغییرات و افزونهها است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
در گزارشی که این سازمان منتشر کرده، آمده است که مصرف ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش دهد.
این گزارش در عین حال میگوید که گوشت قرمز نیز "ممکن است سرطانزا" باشد؛ اگرچه بر اساس گزارش این نهاد بینالمللی، شواهد کمی در این مورد در دسترس است. سازمان جهانی بهداشت در عین حال گفته است که گوشت دارای فوایدی است. گوشت قرمز ارزش غذایی دارد و از جمله منبع آهن، روی و ویتامین ب-۱۲ است.
گزارش مقامات سازمان جهانی بهداشت پس از تحقیقات انجام شده از سوی آژانس بینالمللی تحقیق در مورد سرطان که وابسته به این نهاد است، و بر اساس شواهد علمی در دسترس آنها تهیه شده است.
در عین حال این گزارش به این مفهوم نیست که مثلا خوردن یک ساندویچ بیکن به اندازه استعمال دخانیات مضر است.