نشریه دیجیتالی

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

در باب هنر زندگی

استاد ملکیان در انجمن فرهنگی افراز در خردادماه 95 با اشاره به انواع کتابخوانی و اهمیت نوع سوم (کتاب‌هایی که هنر زندگی را به ما می‌آموزند) بر اساس کتاب‌هایی همچون لبه تیغ، سرگشته راه حق، گل‌های معرفت و... به ایماژها، سبک‌ها و روش‌های زندگی و ضرورت توجه به این نکته‌ها در چارچوب مطالعه‌ای هدفمند نظر دارد و خوانندگان را به تأمل درباره فلسفه زندگی دعوت می‌کند.

« سیمون وی » می‌گوید، نخستین انتظار هرکس از دیگری توجه است. قبول‌کردن، دلبخواه است ولی توجه چیز دیگری است. من از دوستان می‌خواهم که به صحبت‌هایم توجه کنند اما قبول را نمی‌خواهم چرا که نمی‌توان انتظار داشت انسان‌هایی شبیه هم ساخته شود. من معتقدم ما سه دسته کتاب‌خواندن در زندگی داریم.

دسته اول، به ضرورت معاش کتاب می‌خوانیم. یعنی برای ادامه زندگی و برخورداری از استقلال نیاز به درآمد داریم تا زندگی‌مان، هم به لحاظ کمی استمرار پیدا کند و هم به لحاظ اخلاقی ما را تبدیل به انسان مستقل کند. من برای درآمد نیاز به شغل و حرفه دارم و برای شغل و حرفه باید در علم، فن یا هنری متخصص شوم تا بتوانم شغل و حرفه‌ای داشته باشم. حال برای این تخصصم باید کتاب‌های مربوط به آن را مطالعه کنم. گریزی از این نوع کتاب‌خواندن نیست و در کشور ما هم زیاد مطالعه می‌شود. مسلماً در گروه‌های کتابخوانی به جهت تنوع شغل و پیشه این نوع کتاب‌ها مطالعه نمی‌شود و کتاب‌های نوع دوم و سوم هستند که کشورها را از نظر میزان مطالعه متمایز می‌کند.

دسته دوم، کتاب‌هایی که برای لذت خوانده می‌شود. انسان در زندگی به دنبال لذت است. هر کدام از خواسته‌های انسان که ارضا شود انسان لذت می‌برد. یکی از این خواسته‌ها حس کنجکاوی است. یکی از کنجکاوی‌ها، کنجکاوی‌های علمی است. کنجکاوی‌های علمی می‌تواند در موضوع تاریخ، نجوم یا موضوعات دیگر باشد. بسته به‌عوامل مختلف که شخصیت و منش من را تشکیل می‌دهد این کتاب‌های دسته دوم هم بین افراد متفاوتند. ژنتیک، تعلیم و تربیت، سن، تجارب ذهنی و سنخ روانی، شخصیت و منش من را می‌سازد و این موضوع کنجکاوی افراد را با هم متفاوت می‌کند. این نوع کتاب‌خواندن هم کم و بیش در زندگی ما ایرانی‌ها هست اما نه به نسبت کتاب‌های دسته اول.

دسته سوم، کتاب‌هایی هستند که به نظر من بیشترین کمبود و عدم توجه از لحاظ کتابخوانی در آن است و نه برای من درآمد می‌آورد نه لذت می‌بخشد، بلکه هنر زندگی می‌آموزد. چرا که هنر زندگی هنر بسیار پیچیده‌‌ای‌است. ما برای هر هنری مثل ساز زدن قایل به آموزش هستیم اما چطور برای هنر زندگی قایل به آموزش نیستیم! با آموزش هنر زندگی می‌توانیم خودمان درد و رنج کمتری تحمل کنیم و دیگر اینکه درد و رنج کمتری بر دیگران تحمیل کنیم. مطالعه این کتاب‌ها از دهه 60 میلادی به بعد در غرب در حال رواج بیشتری هستند و از آنها تعابیر مختلفی می‌شود. گاهی از آنها با نام فلسفه عملی یاد می‌کنند، گاهی فلسفه زندگی، گاهی فلسفه در زندگی و گاهی فلسفه برای زندگی و گاهی کتاب‌های حکمت و فرزانگی. «فرزانه‌وار زیستن» یعنی چنان زندگی کنیم که فایده زندگی‌کردن به حداکثر ممکن برسد و هزینه آن به حداقل ممکن.

ادامه مطلب...
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰

با نسل جدید فلش مموری ها آشنا شوید: UFS

Universal Flash Storage یا UFS فناوری نسبتاً جدیدی به حساب می آید که قرار است کارت های حافظه بر اساس آن ساخته شوند تا سرعت بالاتری نسبت به نمونه های فعلی داشته باشند و اخیرا سامسونگ اولین مموری کارت UFS دنیا در اندازه یک کارت microSD معرفی کرده است و لازم به ذکر است نسخه دوم استاندارد UFS در حال حاضر در چیپ های پر سرعت حافظه داخلی موبایل های پرچمدار سری گلکسی حضور دارد، اما حالا کمپانی کره ای این تکنولوژی را در ابعاد مموری کارت های کوچک microSD در اختیار کاربران قرار می دهد.

حال در ادامه شما را با مزایا و معایب UFS آشنا خواهیم کرد...

ادامه مطلب...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

نکاتی درباره روشن و خاموش کردن لامپ ها و طول عمرشان

اگر از لامپ های رشته ای و هالوژن استفاده می کنید چونکه اتلاف انرژی زیادی دارند بهتر است هر زمان که از آنها استفاده نمی کنیم خاموششان کنیم.

اما در مورد لامپ های CFL (همون هایی که ما به عنوان کم مصرف می شناسیم) چون از لحاظ انرژی بهره وری بالایی دارند ظاهرا این قانون برایشان وجود دارد:
اگر کمتر از 15 دقیقه بیرون از اتاق خواهید بود آنرا روشن بگذارید.
اگر بیشتر از 15 دقیقه بیرون از اتاق خواهید بود آنرا خاموش کنید.

و در مورد لامپ های LED هم روشن و خاموش شدن بر عمر آنها تاثیری نمی گذارد.

برگرفته از دپارتمان انرژی ایالات متحده آمریکا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰